## Harnessing Agribusiness Opportunities thru Robust and Vibrant Entrepreneurship Supportive of Peaceful Transformation (HARVEST), Davao Field Office

5F Mintrade Building, Monteverde corner Sales Streets

Davao City 8000, Philippines



11 April 2022

Dear Madams and Sirs,

I am pleased to inform you that the Harnessing Agribusiness opportunities through Robust and Vibrant Entrepreneurship Supportive of peaceful Transformation (HARVEST) Project Technical Assistance Team will conduct a Technical Workshop on the Halal Food Value Chain in Dusit Hotel in Makati City on 19 April 2022.

The Halal food value chain eco-system needs to be objectively studied to identify the gaps therein in terms of policies and business support mechanisms. Crucial players in this eco-system include certifying bodies and finance service-providers, among others.

As a means to accomplish this, the upcoming workshop is designed to provide a venue for discussions on Halal food value chain-based projects. It is intended to lay the groundwork for partnerships between the public and private sectors for doable and sustainable undertakings that will contribute to the targeted inclusive growth in the Bangsamoro Autonomous Region in Muslim Mindanao (BARMM). Attached is the program for the workshop.

To confirm your participation or get further information on the matter, you may have your office get in touch with our Administrative Assistance, Ms. Cindy Lopez, at (09274883534, cindylo1994@gmail.com).

We look forward to your continued support for the HARVEST Project Phase II. Thank you and more power to you!

Sincerely,

Manabu Tsurutani Team Leader JICA HARVEST TA Team

Attachment: Program of the Workshop

## Harnessing Agribusiness Opportunities thru Robust and Vibrant Entrepreneurship Supportive of Peaceful Transformation (HARVEST), Davao Field Office

5F Mintrade Building, Monteverde corner Sales Streets Davao City 8000, Philippines



Attachment:

## **Technical Workshop on the Halal Food Value Chain**

## **Program of the Workshop**

Venue: Dusit Thani Manila, 1223 Epifanio de los Santos Ave, Makati, 12242 Metro Manila

Facilitator: Mr. Pocholo Soliven (Harvest TA team)

Time (Philippine time)	Time allotted	Contents	Responsible Person
8:45 – 9:00	15 min.	Registration (Confirmation of participants)	Secretariat
9:00 – 9:10	10 min.	National Anthem	Secretariat
9:10 – 9:25	15 min.	Introduction of participants	Facilitator
9:25 – 9:40	15 min.	Opening Remarks Introduction of HARVEST & HARVEST TA	HARVEST TA team Mr. Manabu TSURUTANI
9:40 – 9:55	10 min.	The message of Support from the Chairperson of the Mindanao Development Authority (MinDA)	Secretary Maria Belen S. Acosta
9:55 – 10:40	45 min.	Module 1 Concept of Halal Eco-System - Q&A session	DA Usec Zamzamin Ampatuan
10:40 – 11:25	45 min.	Module 2 Promotion of Halal Food in the Philippine - Q&A session	DTI Director Christopher Arnuco
11:25 – 12:10	45 min.	Module 3 Halal Foods Market & certification process - Q&A session	Prime Group Dr. Mary Jane Alvero
12:10 - 13:00	50 min.	Lunch Break	
13:00 – 13:30	30 min.	Module 4 Activities on Halal Foods in BARMM - Q&A session	Mr. Clint Hassan Al-Mani Farmers Marketing Cooperative
13:30 – 14:30	60 min.	Module 5 Required actions to promote Halal Foods Eco- System in BARMM Q&A session	RBOI-BARMM ATTy, Mastura
14:30 – 14:40	10 min	The message of support to develop halal ecosystem	Consul General of Indonesia Mr. Dicky Fabrian
14:40 – 14:50	10 min	LBP's policy to support HALAL Food in BARMM	LBP
14:50 – 15:00	10 min.	Closing remarks Wrap-up of the Workshop	Ms. Merly Cruz (HARVEST TA team)